Η Ιστορία μας

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

 

1946

Ο Γεώργιος Α. Ματθαίου δημιουργεί βιοτεχνία κατασκευής λειτουργικών εξαρτημάτων

1955

Επηρεασμένος από την έντονη ανοικοδόμηση της εποχής και έχοντας σαν έμπνευση τις αντίστοιχες Γερμανικές εταιρείες ιδρύει την Γεώργιος Ματθαίου,  με αποκλειστική δραστηριότητα την κατασκευή εξαρτημάτων ανελκυστήρων. Με την οποία και ασχολείται έκτοτε αποκλειστικά, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε στην Ελληνική αγορά, καθώς τα σχετικά προϊόντα εισάγονταν. Το πρώτο προϊόν της νεοϊδρυθείσας εταιρείας ήταν κλειδαριά ημιαυτόματης θύρας φρέατος.

1960

Εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά σε ιδιόκτητο χώρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Αγίων Πάντων.

1971

Λόγω της ταχείας ανάπτυξης της, μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, εκτάσεως 6000m2, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

1977

Ο Αντώνης Γ. Ματθαίου αναλαμβάνει την διοίκηση και την  επέκταση του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου λόγω δημιουργίας νέων προϊόντων, ηλεκτρομαγνητών κ.α., και ιδρύει την Electrometal.

1990

Η Electrometal και ο Αντώνης Γ. Ματθαίου προσωπικά, πρωτοστατούν στην δημιουργία εργαστηρίων δοκιμών των παραγόμενων στοιχείων ασφαλείας και στην έκδοση για πρώτη φορά, πιστοποιητικών συμμόρφωσης με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

1993

 Ξεκινάει η μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία με την Ιταλική DMG και η Electrometal αποκτά την αποκλειστική της αντιπροσωπεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

1995

 Η Electrometal αρχίζει τις εξαγωγικές τις προσπάθειες με κύριους αποδέκτες πελάτες στην Αίγυπτο, το Λίβανο και τις Βαλκανικές χώρες.

1998

Η Electrometal γίνεται από τις πρώτες μικρομεσαίες Ελληνικές Εταιρείες που πιστοποιείται με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO9002.

2000

 Ξεκινάει έναν κύκλο εκσυγχρονισμού της παραγωγής της, με την εισαγωγή νέων μηχανημάτων και τη δημιουργία τμήματος σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για την πλήρη αυτονόμηση της.

2005

Η Electrometal ξεκινάει μία περίοδο σχεδιάσης και παραγωγής νέων προϊόντων εισάγοντας για πρώτη φορά προγράμματα  3D CAD, CAD/CAM και εργαλειομηχανές CNC.

2009

Αναλαμβάνει την Διοίκηση, ο εγγονός Γεώργιος Α. Ματθαίου, έχοντας στο πλάι του ως Διευθύνων Σύμβουλο τον πατέρα του  Αντώνιο Γ. Ματθαίου και η Εταιρεία επεκτείνεται με νέο κτήριο στο υπάρχον οικόπεδο, με σκοπό να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της.

2012

Η Εταιρεία ξεκινάει, έναν ακόμα κύκλο εξωστρέφειας με νέες συνεργασία με Εταιρείες του Εξωτερικού όπως η TOPGEARS κ.α. και επεκτείνοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα σε πάνω από 15 χώρες, είτε απευθείας, είτε μέσω των αντιπροσώπων της.

2015

Μπαίνει στο χώρο των κινητήρων και των λιπαντικών αποκτώντας την αντιπροσωπεία της GAND Oil για την Β. Ελλάδα.